Що потрібно, щоб отримати хороший врожай гороху?

Для того, щоб виростити високий урожай гороху та щоб високопродуктивні сорти повністю реалізували свій потенціал, треба дотримуватися технології вирощування і мати сприятливі погодні умови. І якщо на друге вплинути ми ніяк не можемо, то на перше — цілком. Більше того, використання сучасних технологій може навіть компенсувати нестабільність метеорологічних факторів.

Вибирайте підходящі сорти та користуйтеся стимуляторами росту

З урахуванням того, що більша частина території України стає посушливою, необхідно керуватися принципами адаптивного землеробства, висаджуючи не найбільш продуктивні, а саме посухостійкі сорти. Також при вирощуванні гороху слід використовувати регулятори росту. Завдяки їм рослини розвиваються рівномірно, а потенціал сорта або гібрида реалізується повною мірою.

Якщо ви вирощуєте органічну продукцію, використовуйте біостимулятори. Вони також дають можливість позитивно впливати на процеси зростання гороху та розвиток його кореневої системи.

Не забувайте про мікроелементи, якщо хочете виростити високий урожай гороху

Для здійснення більшості фізіологічних і біохімічних процесів, цвітіння і формування врожаю гороху необхідні такі елементи як азот, калій, кальцій, сірка, магній. Але не забувайте й про інші макроелементи (зокрема бор, йод, марганець).

Завдяки внесенню макроелементів енергія проростання насіння збільшується, сходи стають сильними і дружними. А від якості сходів безпосередньо залежить і ваш майбутній урожай.

За матеріалами http://agro-business.com.ua/

Схожі статті по темі:

asdf