Існує загроза дефіциту продовольства у світі — ООН

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization), у найближчі місяці можливий глобальний дефіцит продовольства. Про це інформує Agronews.

В усьому світі припиняється виробництво та постачання продукції через ряд заходів, уведених для протидії COVID-19. Генеральний директор організації Цюй Дун’юй попередив, що пандемія коронавірусу впливає на глобальні продовольчі системи та продовольчу безпеку у світі. Він наголосив на тому, що уряди держав повинні забезпечити безперервність ланцюгів поставок продуктів харчування, які мають добре функціонувати надалі. Порушення процесів виробництва, переробки, реалізації та перевезення харчових продуктів на національному та державному рівнях матиме серйозні наслідки.

Ситуація в Європейському Союзі

Ринки ЄС уже повідомляли про проблеми, пов’язані з постачанням м’яса, овочів та інших продуктів з Іспанії, Італії, Франції, Німеччини, Польщі. Постачальники скаржаться на перешкоди на пунктах пропуску та нестачу персоналу. У деяких країнах уже відмовилися від експорту м’яса, щоби покрити попит на внутрішніх ринках.

У Продовольчій та сільськогосподарській організації закликали уряди держав «великої двадцятки» вжити заходів для стабільної роботи глобальних продовольчих систем, щоби запобігти дефіциту продовольства. Особливу увагу звернули на забезпечення продуктами харчування бідних, які зараз найбільш вразливі.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf