Соціальний захист фермерських господарств на час карантину: що передбачено законом

Держава подбала про соцзахист сімейних фермерських господарств у період карантину. Нещодавно був ухвалений законопроект під номером 3486, який передбачає допомогу для малих фермерів на час впровадження в країні карантину. За нього проголосувало 319 народних депутатів у першому читанні.

Деталі законопроекту

Законопроект пропонує дозволити голові фермерського господарства сімейного типу сплачувати ЄСВ за себе і членів такого господарства. Рішенням передбачений соціальний захист осіб, які втратили роботу, самих роботодавців та працівників. Всі вони можуть зіткнутися із негативними наслідками карантину. Окрім цього, рішення покликане стимулювати сам розвиток такого господарства.

Дія законопроекту розповсюджується на соціальний захист населення, незалежно від того, яку замкнутість має виробництво та інші його особливості. Окрім цього, треба відрегулювати строки, у які роботодавець має повідомити органи виконавчої влади про масове звільнення працівників. Вони мають відповідати законодавству.

Прийнятий законопроект має допомогти фермерським господарствам пережити кризу, яка пов’язана із коронавірусом. Наразі відбувається ситуація, коли через карантинні обмеження та зміну купівельної спроможності населення фермери не можуть працювати так же, як і раніше. Багато господарств не просто припинило свою роботу, а й збанкрутувало.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf