Ціни на пальне буде знижено

Керівники мереж АЗС погодилися з висновками Антимонопольного комітету України щодо можливості подальшого зниження цін на паливо. Про це було оголошено на сайті АМКУ.

Ціни на пальне буде знижено Mizez

АМКУ проводить кампанію, метою якої є запровадження максимально конкурентного ціноутворення на ринку нафтопродуктів. У рамках цієї кампанії АМКУ нещодавно провів зустріч із керівниками мереж автозаправних станцій.

Заходи, яких було вжито

Було проведено моніторинг цін на стелах автозаправних станцій. В АМКУ підсумували, що ціни на стелах не відповідають чинникам, які їх формують (курс валют, ціни на нафту та інше). Протягом 3 місяців Антимонопольний комітет досліджував інформацію про український ринок нафтопродуктів. Комітет проаналізував велику кількість даних: від впливу європейської та глобальної кон'юнктури до ситуації на українському ринку та діяльності окремих його гравців. Від грудня минулого року до березня 2020 року здешевів опт, стався обвал цін на нафту, взимку нацвалюта укріпилася, а через пандемію коронавірусу згодом послабилася, у березні знизився попит на паливо.

Результат

5 грудня АМКУ видав перші свої рекомендації щодо цін на пальне. З того часу бензин і дизельне паливо стали дешевшими в середньому на 13%. А на нещодавній зустрічі керівники мереж АЗС підтвердили розрахунки АМКУ про можливість подальшого зниження цін на паливо. Комітет очікує на впровадження нових показників на заправках.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf