Конституційний суд України відклав розгляд питання про законність ринку землі

Подання народних депутатів щодо законності ринку землі до Конституційного суду відкладено. Це питання мало розглядатися ще 29 вересня. Але через відсутність представника Президента було ухвалено рішення про перенесення розгляду.

Конституційний суд України відклав розгляд питання про законність ринку землі Mizez

Вимоги депутатів

Народні депутати, які подавали на розгляд питання про законність впровадження ринку землі, наполягали на тому, що земля є національним багатством та повинна знаходитись під державною охороною. Вони вимагали вирішення питання про те, чи варто відкривати ринок землі, винести на народний референдум. А ось прийняття закону про ринок землі вони вважають таким, яке відбулося із рядом порушень. Самі положення законопроекту суперечать діючій Конституції.

Нагадаємо, що цього року 31 березня Верховна Рада ухвалила Закон про ринок землі, яким зняла мораторій на продаж земельних ділянок. Згодом, 28 квітня Закон був підписаний Президентом. Цим документом були визначені категорії осіб, які можуть стати власниками земель сільськогосподарського призначення – це територіальні громади, держава, а також фізичні та юридичні особи, які є громадянами України. Кінцевими ж бенефіціарами компаній також мають бути громадяни нашої країни.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf