Як вплине коронавірус на гаманці українців і що буде з цінами на продукти далі

Попри те, що Кабінет Міністрів анонсував боротьбу зі зростанням вартості продуктів, вони не припиняють дорожчати. Через ажіотаж і паніку, яка призвела до масового скуповування харчів, супермаркети суттєво підвищили ціни. Що буде з цінами на продукти далі? Чи буде зниження вартості найнеобхідніших товарів?

ціни на продукти

Вартість продуктів в роздрібних магазинах

Нещодавно представники компанії АТБ заявили про те, що вимушені підвищити вартість через те, що її завищують постачальники. Але останні спростували це твердження. Результатом стало підвищення цін тобто, ситуація не змінюється. На даний момент подорожчали овочі з «борщового набору» цибуля, буряк, морква, картопля та капуста. Найбільше в ціні додала остання (аж на 86%).

  • Редиска подорожчала на 53%.
  • Огірки на 4,7%.
  • Гречка на 50%.
  • Цукор на 9%.
  • Хліб на 20%.
  • Горох 27%.

Однією з причин є те, що Росія припинила експорт круп. Минулого року гречки вродило менше, тому її активно імпортують з інших країн. Також відбувається подорожчання зернових на міжнародних ринках. На ціни впливає високий попит, закриття гуртових ринків і курс долара, який поступово росте.

Що буде далі?

Якщо влада впровадить регулювання цін, а також зменшить експорт, то ціни вдасться стримати і навіть знизити. Очікується, що з початку квітня попит на продукти знизиться, а це сприятиме зниженню цін.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf