CES 24: Чотири видатні рішення у сфері розумного фермерства

CES 24: Чотири видатні рішення у сфері розумного фермерства

Наприкінці минулого тижня, на виставці споживчої електроніки (CES) у Лас-Вегасі, кілька компаній представили продукти агротехнологічної сфери.

Експоненти агротехніки на CES зосереджувались на відкритті потенціалу штучного інтелекту та агрегування даних у фермерських технологіях, автоматизації та електрифікації транспортних засобів, а також на використанні технологій для забезпечення більш сталого виробництва.

Ось швидкий огляд того, як було представлено агро на CES:

Сільськогосподарський артикульований трактор Bobcat AT450X, яким управляє Agtonomy.

Bobcat AT450X, яким управляє Agtonomy.

Автономність і електрифікація - це ключові особливості концепції. Але те, що дійсно змушує цю ідею "битися", - це інтуїтивно зрозумілий мобільний додаток, який розблокує і спростить задачі і управління цими тракторами, що виглядають немов з космосу. Ще однією ключовою особливістю є величезний змінний акумуляторний блок ззаду, оскільки концепція передбачає автономне повернення до сільськогосподарської майстерні для заміни розрядженого акумулятора на заряджений і повернення до завдань.

Технологія двигуна з рідинним охолодженням Infinitum Aircore Mobility. 

Infinitum Aircore Mobility

Замість залізного ядра, яке є звичайним для більшості сучасних двигунів, Infinitum використовують обертальний шар твердих "статорів" (вони виглядають як круглі пластмасові друковані плати), запропонувавши більш ефективний, довговічний, розумний і легкий двигун. Aircore вже комерціалізований і доступний зараз, і головний стратегічний директор Bhavnesh Patel каже, що компанія працює з неназваним виробником сільськогосподарського устаткування у Середньому Заході, щоб дістати ці розумні двигуни у кукурудзяні країни. Він також каже, що вони відмінно підходять для моторів насосів для зрошення.

Технологічний набір John Deere для виробників бавовни. 

Технологічний набір John Deere для виробників бавовни

На CES John Deere зосереджувався на трьох речах: практичному застосуванні передових технологій на кожному етапі циклу виробництва бавовни (більшість з них також можна було б застосувати до вирощування кукурудзи і сої), застосуванні цих технологій для дійсно розумного та швидкого прийняття рішень; і продовжував показувати технічному світу, що агротехнології дозволяють сталий виробництво. Найбільший інтерес серед технологічних ЗМІ, які висвітлювали CES, викликала демонстрації трактора, яким можна керувати дистанційно. John Deere також продемонстрував інтерактивний "бур'яни в полі" світлодіодний пол у своєму дисплеї See & Spray, і включив "отримайте оплату за мої практики сталого розвитку" Easy Button у свій мобільний додаток Operations Center.

Електричний концептуальний трактор Kubota Agri Concept. 

Kubota Agri Concept

Крім свого стильного вигляду, електрифікований концептуальний трактор має на борту набір розумних технологій для сільського господарства. Він пропонує повністю автономну роботу, що, як здається, є обов'язковою вимогою для будь-якого нового представлення електротрактора, а також можливість з'єднати, або сформувати рій, кількох тракторів у єдиний фронт для виконання робіт на полі. Крім можливості автономного повернення до бази і швидкої зарядки, керівництво Kubota стверджує, що час заряджання скорочено до швидкості від 10% до 80% всього за 6 хвилин, що важливо для продуктивності та часу роботи. Представлені на CES концепти більше схожі на трактори для спеціальних культур/корисність, але можливо концепція заслуговує уваги і для роботи на грядках у майбутньому?

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf