1000 грн — ціна за літр віслючого молока в Україні

Молоко віслюків вважається одним з найдорожчих. В Європі такий продукт коштує близько 100 євро за літр. В Україні його продають дешевше, але навіть попри це таке молоко залишається одним із найдорожчих. Придбати його можна на фермі поблизу Києва.

Молоко віслюків вважається одним з найдорожчих

Користь молока

Чому молоко цих тварин так цінується? Річ у тім, що воно на 100% засвоюється організмом людини, позитивно впливаючи на імунітет. Відсоток жирності в ньому в 6 разів менший, ніж у коров'ячому. Ці властивості роблять віслюче молоко популярним серед дорослих і дітей.

Ферма Osloff: як усе починалося

На фермі під Києвом живе понад 20 віслюків, які дають поживне молоко. Господарі ферми, Володимир Васильєв і його дружина, заснували її 8 років тому. Саме дружина запропонувала чоловікові виробляти та продавати молоко віслюків, а також сир, виготовлений з нього.

Починалося все з 2 ослиць, потім поступово стали з'являтися й інші. Доїти ослиць досить складно, а молока вони дають небагато за один раз 5 тварин дають всього літр. Для виробництва кілограму сиру потрібно мінімум 10 літрів молока. Саме тому вартість готової продукції досить висока:

  • 100 г молока коштує від 70 до 100 гривень;
  • 100 г сиру від 700 до 1 тис. гривень.

Схожі статті по темі:

asdf