Експертна думка

Фермерські господарства отримають компенсацій на суму більше, ніж 70 млн гривень

За даними на 12 жовтня, для фермерських господарств було нараховано державну підтримку у розмірі 71 573,2 тисячі гривень. Дана сума вже затверджена на рівні Міністерства економіки у рамках програми із підтримки сільськогосподарських виробників.

Фермерські господарства отримають компенсацій на суму більше, ніж 70 млн гривень Mizez

На що підуть кошти?

Зазначена сума коштів, здебільшого, буде спрямована на компенсацію витрат на покупку техніки та обладнання для сільськогосподарських робіт. Мова йде про вітчизняну техніку. На це витратять більше 24 млн гривень. Підтримка надійде до 460 господарств. Також частково компенсують і придбання насіння вітчизняного виробництва – на це отримають кошти 447 господарств.

Будуть виділені кошти і для отримання субсидій на оброблювані угіддя. Тут кошти підуть на підтримку новостворених господарств, зокрема, 225 із них. Інші фермерські господарства також матимуть фінансову підтримку на оброблювані землі – таких суб’єктів налічується 861.

Чиновники зазначають, що подібні рішення мають на меті підтримку середнього та малого фермерського бізнесу, підтримку розвитку села. Кошти дозволять заснувати як нові господарства, так і розвивати ті, які вже існують.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf