Колаборація системи управління земельним банком AgriChain Land та сервісу аналітики Vkursi Zemli

Колоборація системи управління земельним банком AgriChain Land та сервісу аналітики Vkursi Zemli Mizez.com

Плідна праця Держгеокадастру, функціонування електронної публічної карти з 2013 року, регулярні внесення змін до законодавства, без сумніву дають свої результати. В той самий час, накопичений тягар інформації до “діджитал ери” ведення агробізнесу та специфічні взаємовідносин з держорганами – створили відому на весь світ «українську земельну шахматку», провокують конфлікти агробізнесменів з пайовиками та започаткували занадто складний процес захисту прав на земельну ділянку.

Основною проблемою є «дивне» ставлення держави до обліку земель сільгосп призначення та ділового агро середовища, яке сформувалося в період високої прибутковості агробізнесу, часів коли ринки росли, ціни росли, а про пандемії бачили тільки в Голлівудських фільмах. Однак останній досвід показує, що ця тенденція змінюється, і все більше сільськогосподарських компаній починають проводити земельний аудит, скорочують розмах оренди земель, за які платити треба, а результатів - нуль та почали організовувати цілі підрозділи, які керують землею в десятки, а той в сотні тисяч гектарів. Часи «щось орендуємо, щось обробляємо» залишились в минулому. Звісно з процесом наведення ладу в даному питанні, допомагають професійні ІТ-рішення, спроможні оброблювати великий об`єм даних.

ІТ-компанія AgriChain постійно оновлює та доробляє свої рішення, і надає великого значення одному зі своїх флагманських продуктів - системі управління земельним банком AgriChain Land, адже кожен фермер знає, що агробізнес починається з ефективного управління основним сільськогосподарським активом - земельним банком.

На створення системи AgriChain Land пішло два роки, а процес вдосконалення є постійним, щоб забезпечити максимальний комфорт для користувачів продукту та створити додану вартість для бізнесу клієнтів, з перших місяців впровадження.

Одним із останніх покращень стало рішення про інтеграцію з сервісом аналітики та даних про земельні ділянки VkursiZemli. Сервіс може допомогти агробізнесу та громадам працювати використовувати інформацію про землю, їх власників та користувачів з відкритих державних реєстрів.

Відтепер користувачі AgriChain Land можуть отримувати дані реєстрів безпосередньо з системи. Інтерфейс для використання VkursiZemli знаходиться у розширеній формі картки ділянки на вкладці “Інформація з реєстрів”.

Вже впроваджений функціонал дає можливість отримувати найактуальнішу інформацію з:

- Публічної кадастрової карти України (ПККУ);

-  Державного земельного кадастру (ДЗК);

- Державного реєстру речових прав (ДРРП);

- Порталу нормативно грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (НГО).



Ця інформація надходить напряму з серверів Міністерства юстиції України та інших державних відомств, тому всі дані актуальні в тій мірі, в якій актуальні дані в офіційних державних реєстрах.

Користувачі також можуть відстежувати зміни, як по окремій земельній ділянці, так і по контрагенту (пайовику). Саме цей інструмент підвищує безпеку земельного банку, який повідомляє користувачів системи про незаконні реєстраційні дії щодо ділянок. Оновлення та моніторинг даних у реєстрі є зручним та важливим інструментом аудиту експертів земельної служби у сільськогосподарських компаніях.

Завдяки інтеграції AgriChain та VkursiZemli, агробізнесмен отримує всі необхідні дані з єдиного «діджитал-вікна». Така співпраця не тільки розширює ефективний набір інструментів управління земельним банком, але також наводить порядок в документах та збільшує дохід компанії в цілому. Бізнес буде знати, що він орендує, що обробляє та який прибуток з цього може мати.

AgriChain та VkursiZemli – це гарний приклад співпраці українських IT-розробників, які об’єднуючи власні розробки, не на словах, а на ділі, долучаючись до реальних змін в аграрному секторі економіки держави.

Партнерський матеріал

Схожі статті по темі:

asdf