Експертна думка

Українська земля: cкільки вона буде коштувати?

На тлі подій, що відбуваються (коронавірусна інфекція та пов'язана з нею економічна криза), українська земельна реформа не втратила своєї актуальності. Ба більше, це питання постало більш гостро, адже економіка країни повинна функціонувати стабільно та бути привабливою для інвестицій з боку бізнесу. Олег Нів'євський розповів про те, скільки коштуватиме українська земля і що чекає ринок землі України в майбутньому.

Mizez Скільки буде коштувати українська земля

Вартість землі

Експерт стверджує: для того, щоб говорити про ринок землі, потрібно спочатку підготувати всі умови для його функціонування. Потрібен комплекс законодавчих рішень, який зробить всі операції прозорими, а сам ринок конкурентним.

Якщо говорити про те, скільки буде коштувати земля, то експерт вважає, що ціна буде рости. І не останню роль зіграє в цьому нинішня криза, через яку зросте попит на сільськогосподарські товари. Тобто фермерам знадобиться велика площа під посіви і поля.

На вартість української землі можуть також вплинути амбіції лобістів, які хочуть досягти своїх цілей:

  • Відсутність вільної конкуренції.
  • Введення обмежень для функціонування ринку землі.
  • Отримання вигоди для самих себе.

Ці фактори дійсно можуть стати причиною зниження вартості землі.

Роль банківського сектора

Не останню роль у створенні ринку землі відіграє банківський сектор. Потрібно забезпечити його можливістю працювати в цій сфері економіки. Усі учасники ринку повинні мати однакові умови, а вартість землі повинна визначатися виключно механізмами самого ринку.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf