Чому редиска виросла дрібною і несмачною?

Редиска — один із найпопулярніших ранніх овочів навесні. Він вважається доволі простим у догляді, однак через деякі помилки у вирощуванні редиски плоди можуть вийти дрібними й несмачними. 

Чому редиска виросла дрібною і несмачною? Mizez

Нерегулярний полив

Редисці потрібен вологий ґрунт. При недостатній кількості вологи коренеплоди починають тріскатися, тому редиску потрібно часто та рясно поливати. Однак необхідно уникати також застою рідини. Тріщини з’являються через раптове прискорення росту плодів, коли рослини довго не поливали, а потім дали велику кількість вологи. Тому після посушливого періоду рослини потрібно поливати помірно. Також коренеплоди тріскаються від занадто довгого перебування в землі, через це збирати врожай потрібно вчасно.

Редиску рекомендовано поливати двічі на добу (зранку та ввечері), щоб ґрунт завжди був злегка вологим. Під час дощів полив скорочують. Так коренеплоди виростають соковитими й ніжними на смак. Якщо ж ґрунт сухий і перегрівається, плоди будуть гіркими на смак, жорсткими й сухими.

Найкращий варіант для вирішення проблеми — встановлення системи крапельного поливу, якщо це можливо, та мульчування ґрунту.

Забагато світла й тепла

Ще одна помилка у вирощуванні редиски — сіяти її в місцях, де занадто багато світла. При високих температурах (від +25°C) у редиски погано формуються коренеплоди. Редиска «любить» прохолодну погоду та короткі світлові дні. Оптимальна тривалість дня — 10-12 годин. При підвищенні температури рослина викидає стрілки, на що йде вся енергія. Бадилля інтенсивно росте, рослина цвіте й закладає насіння. Водночас коренеплід виходить дрібним і несмачним.

Щоб цього не сталося, потрібно сіяти редиску в затінених місцях або ж притінити ділянку з насадженнями. Також варто вибирати сорти, що несхильні до викидання стрілок.

Редакційна команда MIZEZ

asdf