Дрібні аграрії закликали Раду прийняти законопроект 3131

Середні та дрібні аграрні виробники із різних регіонів України підтримують ініціативу керівництва держави про необхідність виведення з тіні агропромислового комплексу. Вони закликають Верховну Раду прийняти законопроект під номером 3131.

Верховна Рада прийняла законопроект під номером 3131 Mizez

Необхідність детінізації аграрного сектору

Законопроект передбачає введення податку поетапно – одразу фінансового навантаження не буде. Для малих фермерських господарств передбачено пільговий період у два роки. Тільки після цього буде запроваджена ставка у 2 відсотки, а це 540 гривень за гектар. Для великих і середніх аграрних підприємств така ставка буде на рівні 4,5 відсотки, що складає мінімум 1220 гривень. А от звичайних власників присадибних ділянок та городів, які обробляють його самостійно, а також власників паїв цей податок не торкнеться. Звичайно, якщо пай офіційно здають в оренду, а розмір ділянки не перевищує одного гектару.  

Для аграріїв, які ведуть свою діяльність легально, додаткової оплати не передбачено. Закон допоможе вивести із тіні фермерські господарства, які працюють у «сіру». Вони зможуть легалізуватися, отримувати пільги, а також будуть захищені законом. А ось кому закон «не подобається», так це великим компаніям, які звикли працювати у «чорну». Вони змушені будуть укладати договори з власниками паїв та працювати легально. 

Наразі документ під номером 3131 підтримали Президент та Прем’єр-міністр. Аграрії сподіваються, що після канікул Верховна Рада прийме законопроект.

Читайте також: ДЕНИС ШМИГАЛЬ ОБГОВОРИВ ІЗ ФЕРМЕРАМИ МЕХАНІЗМИ ПІДТРИМКИ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Схожі статті по темі:

asdf