Незаконний вилов риби: що робити з браконьєрством?

Незаконний вилов риби перевищив офіційно дозволений — про це повідомляють профільні джерела. Але існує проблема не тільки з браконьєрами, а й із занедбаністю водойм та кліматичними умовами. Усе це негативно впливає на кількість риби в українських річках та озерах. 

Незаконний вилов риби: що робити з браконьєрством? Mizez

Безсніжна зима та людський фактор

Через те, що взимку майже не було снігу, водойми заповнені лише на 80% від необхідної норми. Окрім цього, місця нересту зникають через відсутність меліоративних робіт, які необхідно проводити регулярно. Також негативний вплив має забудова прибережної території.

В Україні масово і незаконно виловлюють рибу, використовуючи сітки, які ставлять на шляху нересту. Так браконьєри виловлюють ікряну рибу, що зменшує її популяцію.

Браконьєрство та закриття гуртових ринків

Кількість браконьєрів в Україні, на жаль, збільшується. Ситуація виглядає так:

  • станом на 1991 рік було затримано 19 тисяч браконьєрів;
  • у 2019 році — 114 тисяч.

Потрібно зазначити, що у статистиці відображено приблизно 15% від усіх скоєних правопорушень — більшість просто не фіксується. За неофіційними даними щоденний вилов браконьєрів складає 400 тонн.

Наразі гуртові ринки закриті, але кількість продажу незаконно виловленої риби не зменшилася. Тепер її збувають до супермаркетів.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf