«Обережно — підробка!», — кількість неоригінальної насіннєвої продукції шокує

Частка неоригінальної насіннєвої продукції в Україні становить від 15 до 30%. Про це у спецматеріалі для «АПК-Інформ» повідомила Антоніна Пахаренко-Андерсон, керуючий партнер патентно-правової фірми «Пахаренко і Партнери» та президент Українського альянсу по боротьбі з підробками і піратством (UAACP).

«Обережно — підробка!», — кількість неоригінальної насіннєвої продукції шокує | MIZEZ

Чим небезпечний підроблений матеріал

Кількість підробок посадкового матеріалу може іноді досягати і 50%. Таке нерідко трапляється після масштабних рекламних кампаній нових продуктів, зауважує Антоніна Пахаренко-Андерсон. 

Сільгоспвиробники, намагаючись зекономити, часто свідомо купують неоригінальне насіння в надії, що врожай і прибуток будуть хорошими. Однак, як зазначають фахівці, у майбутньому такі виробники не лише втрачають частину врожаю, а й наносять шкоду навколишньому середовищу та продовольчому ланцюгу певної культури. 

«Наявність підробок на ринку посівного матеріалу має величезний негативний вплив: від ризиків, які з'являються для сільського господарства, до шкоди економіці країни».

Ці та інші причини лягли в основу української просвітницької кампанії, головним меседжем якої став вираз — «Свідома відмова від покупки підробок починається з себе!».

«Українським аграріям слід усвідомити, що, купуючи підробку, вони не тільки втрачають вкладені кошти, а й своїми діями підтримують тіньовий бізнес і організовану злочинність».

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf