Одеська ОДА виділила 18 млн гривень на боротьбу із посухою

Посуха на Одещині: збитки оцінили в 6,5 млрд гривень, фермерам виділили 18 мільйонів від обласної адміністрації. Кошти планують пустити на відшкодування завданих збитків. Але сума останніх є значно більшою, ніж ті кошти, які знайшлися у керівництва Одещини.

Посуха на Одещині Mizez

Деталі ситуації

Найбільше на Одещині постраждало три райони – Арцизький, Татарбунарський та Тарутинський. Саме тут багато господарств зазнало збитків. Північ Одеської області може вважати ситуацію для себе дещо кращою, але й тут посуха наробила лиха. Зокрема, постраждали господарства Лиманського району.  

Керівництво Одещини звернулося до Уряду за допомогою, адже подія оцінюється як стихійне лихо та ситуація надзвичайного характеру, вирішувати яку потрібно на державному рівні. Наразі ведеться діалог із Кабміном щодо питання виділення коштів на підтримку фермерства, відшкодування збитків.

Наразі ОДА Одещини оцінила загальну суму отриманих збитків у більше, ніж 6,5 млрд гривень. Без урожаю залишилося майже 500 тис га місцевих полів. Безліч фермерів або частково, або повністю втратили урожай. Частина господарств збанкрутувала, що призвело до прогнозу із зменшення врожаю приблизно в чотири рази.

Одеська область є рекордсменом цього року із втрачених посівів. Багато господарств залишилося без урожаю і коштів на його відновлення. Особливо, якщо зважати на те, що фермери часто беруть кредити для того, щоб розпочати або розвинути власну справу. Зараз повертати кредити та віддавати борги пайовикам немає за що. Саме тому аграрії Одещини вимагають у держави підтримки у вирішенні даної ситуації.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf