Гаряче

Право власності на пай треба зареєструвати до 1 січня 2025 року

Власники паїв до 1 січня 2025 року мають зареєструвати своє право на ділянки. Це стосується тих людей, які є власниками нерозподілених ділянок землі, або отримали пай у спадок та ще не оформили право власності. Невиконання вимоги загрожує тим, що автоматично буде вважатися, що власник відмовився від свого права на землю. Далі вона перейде до територіальної громади.

Право власності на пай Mizez

Як зареєструвати право влади на пай?

Для того, щоб стати повноцінним власником паю, треба звернутися до місцевих відповідальних органів, підготувавши заздалегідь документи, а саме:

  •         Документ, який засвідчує ваше право на дану земельну ділянку.
  •         Заява про виділення земельної ділянки у певному районі.

Відповідальний орган розгляне документи та прийме рішення щодо того, щоб виділити землю. Після цього треба звернутися до землеупорядника, який розробить технічну документацію на землю. Даний документ вимагає погодження із територіальною владою, відповідальною за політику щодо земельних відносин. Після цього третій етап – звернення до нотаріуса або державного реєстратора для того, щоб зафіксувати право власності на землю.

Щоб звернутися до державного реєстратора, треба підготувати оригінали всіх документів, які необхідні для реєстрації, а також сплатити адміністративний збір.

Якщо власнику паю треба додатковий час для оформлення документів, він може звернутися до суду. Органи місцевого самоврядування не мають права передавати такі паї іншим особам протягом 7 років з моменту державної реєстрації.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf