Гаряче

Трактор на дистанційному управлінні

У Китаї створили водневий трактор, яким можна управляти дистанційно. Це перша модель, яка є автономною, а також екологічною, адже працює на безпечному для навколишнього середовища паливі. Новинка покладе початок виробництву техніки, яка допоможе вести сільське господарство з мінімальною шкодою для природи.

ЕТ504-Н Mizez

Особливості техніки

Водневий трактор було розроблено Національним інститутом інновацій та створення сільськогосподарської техніки Китаю. Офіційно модель має назву ЕТ504-Н. Вона є першою у своєму роді.

Трактор оснащений синхронним електричним двигуном з постійними магнітами. У поворотного та підйомного механізму є незалежні електричні мотори. Оснащена техніка літієвою батареєю та паливним елементом. Батарея виконує роль буферного сховища, у якому є необхідність при навантаженнях на сільськогосподарських роботах.

Управляти роботою трактору можна за допомогою технології мобільного зв’язку 5G. Управління здійснюється в режимі реального часу. Також можна вибрати автономний режим, якщо в цьому є необхідність.

Національний інститут інновацій та створення сільськогосподарської техніки Китаю повідомляє про те, що надає великого значення саме екологічним та інтелектуальним машинам для ведення сільськогосподарських робіт. Це допоможе зробити ведення господарства більш простим та інтелектуальним, підвищить якість продукції. Також подібна автоматизація спростить задачу самих робітників. І ще одна ціль інституту – можливість екологічно вести господарство, не забруднюючи навколишнє середовище.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf