Космічне землеробство: як вчені намагаються вирішити проблему вирощування їжі у закритих системах

Проблема вирощування їжі в умовах космосу є актуальною для вчених, які намагаються знайти шляхи забезпечення космонавтів джерелом харчування. Космічне землеробство – велике поле для досліджень та пошуку вирішення проблем. Нещодавно японські вчені презентували результати своєї праці у даному напрямку.

Добрива для космічних рослин

Японські вчені наразі працюють над проектом, який дозволить отримувати добрива для рослин із сечі. Саме цей компонент було обрано основним через те, що практика фермерів показує: тисячоліттями відходи тварин використовували у якості добрива та джерела азоту. То чому ж не використати сечу для отримання добрива в космічних умовах?

Наразі група вчених вже розробили механізм отримання іонів амонію зі штучного зразка сечі. Саме цей елемент зустрічається у добривах для рослин. Далі планують провести експеримент із реальним зразком. У ньому містяться не тільки первинні елементи – калій, азот та фосфор – а й вторинні, життєво важливі для розвитку рослин.

Даний метод дозволяє отримувати добриво для рослин в умовах закритого приміщення та замкнутої системи на космічних станціях.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf