Бактерії, які допомагають рослинам боротися із посухою

Недавні дослідження вчених показали, що існують бактерії, які є корисними для рослин у період засухи. Вони допомагають боротися із нею, витримати нестачу вологи із найменшими втратами.

Користь бактерій та можливість їх застосування

Окремий вид бактерій, які мешкають в коренях сорго, здатні зменшувати стрес рослини, який вона отримує під час посухи. Про це доповідають вчені Каліфорнійського університету.

Як саме впливають бактерії? Вони діють на гормональну систему, яка є відповідальною за розподіл енергії. Відчуття спраги, яке переживає рослина, приводить в дію весь мікробом. Вона різко впливає на те, як рослини та бактерії взаємодіють. Коли виявляється, що вологи недостатньо, це активізує мікроби, які, в свою чергу, впливають на гормони. Вони стимулюють ріст коріння. Як результат – воно проникає глибше у грунт, де може отримати необхідну вологу.

Отримані результати та  є важливими для вирощування культур і зберігання їх урожайності під час несприятливих кліматичних умов. Наступним етапом досліджень та викликом для вчених стане можливість маніпулювати цими бактеріями для вирішення проблеми нестачі вологи. Зараз перед вченими стоїть задача створити більш продуктивні культури, які будуть потребувати меншої кількості поживних елементів.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf