Посівна озимого ріпаку під загрозою зриву через посуху

Посівна озимого ріпаку під загрозою зриву через значні кліматичні зміни в Україні. А саме – у посівному шарі ґрунту відсутня волога, якої вимагає дана культура. Як результат – це загрожує відсутністю сходів. Про таку складну ситуацію повідомляють в Інституті землеробства НААН.

Посівна озимого ріпаку під загрозою Mizez

Перспективи та способи вирішення проблеми

Щоб продовжити вирощувати ріпак у таких погодних умовах, потрібен серйозний підхід до технології обробітку ґрунту, подальшого догляду за рослинами восени, а також до самого процесу сівби.

Цього року ситуація склалася так, що осінь 2019 була посушливою, а зима 2020 – майже без снігу. Все це призвело до того, що до періоду посівної ярих культур запас вологи становив менше половини від необхідної норми. Травневі дощі покращили ситуацію, але не на сто відсотків.

Окремі господарства постраждали від нестачі вологи, що призвело до втрати посівів кукурудзи та соняшнику. А все через те, що на глибині до 30 см у грунті не було вологи у період інтенсивного росту рослин.

Вирішити проблему допоможе дотримання технології вирощування та знання особливостей культури, зокрема, її потреб на окремих етапах росту і розвитку. Все це дозволить своєчасно вжити необхідних заходів для того, щоб рослини отримали все необхідне, а в майбутньому – дали гарний урожай.

 

 Вам буде цікаво: ЯКІ НІШЕВІ КУЛЬТУРИ БУДЕ ВИГІДНО ВИРОЩУВАТИ В 2021 РОЦІ: ВИСОКООЛЕЇНОВИЙ СОНЯШНИК ТА СОРГО

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf