Першу українську зміїну ферму довелося закрити через коронавірус

Минулого 2019 року на Львівщині двоє підприємців створили першу в Україні зміїну ферму. Раніше вони ж відкрили ферму по розведенню равликів, а змії мали стати додатком до основного бізнесу. Але через коронавірусні заходи бізнес довелося закрити.

зміїна ферма

Випробування коронавірусом не пройшли

Бізнесмени закупили для розвитку ферми декілька десятків полозів та вужів із сертифікацією. На меті мали їх розведення для продажу як делікатесу – зміїного м’яса. Останні роки подібна екзотика набирає популярності серед українських гурманів.

Але навесні 2020 року сталася епідемія коронавірусу, через яку шанси на успіх цього проекту стрімко впали. У результаті частину равликів довелося пустити на корм качкам, а змій – з’їсти самим. Таким чином, зміїна ферма буквально не пережила коронавірусної епідемії.

Як все починалося

Бізнесмени вирішили створити новий екзотичний бізнес спонтанно. Їх метою було робити те, чого раніше в Україні ще не було. М’ясо саме по собі є делікатесом, а зміїна ферма мала стати атракцією для туристів.

Плазунів закупили у заводчиків із України, поставили їх на облік, сертифікували. При цьому, самі підприємці не хочуть розголошувати вартість такого проекту. Якщо ж звернутися до онлайн-сервісів із продажу, то тут за одного полоза доведеться віддати мінімум 1 тисячу гривень, максимум – 4.

зміїна ферма

За тиждень кожний плазун з’їдає одну рибу, 30 грамів молока, одне перепелине яйце. Змії потребують спеціально обладнаних вольєрів. За рік існування ферми вони почали давати потомство, але свою основну «функцію» так і не виконали, адже не досягли віку трьох років. Саме тоді вони досягають потрібної «кондиції».

Ферму довелося закрити тому, що плазуни можуть бути носіями коронавірусу. Навесні 2020 року на фермі було приблизно 50 змій. Дрібних особин випустили в дику природу, а дорослих – забили на м’ясо, яким поласували самі.

А перспективи заробітку були добрі. Так, одна порція зміїного м’яса коштує мінімум 3 тисячі. З однієї дорослої змії можна отримати три таких порції. Фермери отримали лише збитки не лише зі зміїної ферми. Їх основний равликовий бізнес теж постраждав. Тому вони закупили 25 каченят, які змогли буквально врятувати сімейну справу, допомогли вибратися із збитків.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf