Яку цибулю обрати?

Потреба в цибулі буде завжди, адже це головний компонент багатьох страв. Цей овоч входить до складу «борщового набору», про який зараз так багато говорять. Тому потрібно знати сорти цибулі, які дають в Україні найкращий урожай та є найпопулярнішими серед споживачів.

сорт цибулі

Сорти ріпчастої цибулі, які аграрії обирають найчастіше:

«Штутгартер Різен»

Привезений в Україну з Німеччини. Вирізняється з-поміж інших сортів ріпчастої цибулі відмінною врожайністю (може досягати 3,5 кг з 1 м²). Невибагливий у вирощуванні. Має міцні великі плоди (середня маса 100 г). Дуже добре зберігається протягом тривалого часу та не втрачає смакових якостей.

«Альбіон F1»

Голландський сорт. Має міцні великі (до 100 г) плоди білого кольору з напівгострим приємним смаком, що ідеально підходять для вживання свіжими. Сорт вирізняється високою витривалістю (стійкий до перепадів температур, холоду та хвороб) та гарною лежкістю.

«Чорний принц»

Універсальний сорт цибулі: підходить і для вживання свіжим, і для приготування страв. Має плоди масою 60–100 г темно-фіолетового кольору, дуже соковиті, напівгострі на смак. Сорт «Чорний принц» має дуже високу врожайність, середньостиглий (100–105 днів) та може зберігатися протягом тривалого часу. Вирізняється високим умістом кверцетину й селену в цибулинах.

«Боцман»

Високоврожайний (4–5 кг з 1 м²) середньостиглий сорт. Плоди має овально-круглої форми жовто-коричневого кольору. Маса цибулини — 70–100 г. Смак плодів гострий, насичений, тому чудово підходить для приготування страв. Цибуля цього сорту може зберігатися протягом тривалого часу та має високу транспортабельність.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf