Гаряче

Із полиць магазинів зникнуть макарони?

Проблемним питання для торговельних мереж лишається забезпечення борошняними виробами. Найближчим часом мережі можуть зіштовхнутися зі значною нестачею макаронів. Інформацією поділилася Юлія Печена, директор із закупівель ТОВ «АТБ-маркет».

Перед Великоднем попит на борошно завжди зростає, тому невідомо, чи вдасться підтримувати стабільні ціни та забезпечити полиці супермаркетів достатнім обсягом цього продукту.

Із полиць магазинів зникнуть макарони? Mizez

Нагадуємо, що раніше Мінекономіки повідомляло про можливе підвищення цін на борошно через штучне зростання попиту, спричинене поширенням коронавірусу в світі та наростанням паніки серед населення. Ситуація також ускладнюється через сезонні фактори.

Ціни на борошно підвищилися на 10-20%, торговельна мережа «АТБ-маркет» вже отримала такі заявки. Виробники повідомляють про зростання цін на зерно останнім часом у середньому на 10%. Є ймовірність, що нещодавно підписаний меморандум (було зафіксовано орієнтир у 20 млн тонн щодо можливого експорту пшениці у 2019/2020 маркетинговому році) посприяє стабілізації ціни, однак, як зауважила Юлія Печена, щодо цього інформації поки що ніякої немає.

Ситуація з макаронними виробами

Підприємства повідомляють торговельні мережі також про те, що відпускні ціни на макаронні вироби підвищилися, а також зменшився обсяг їх виробництва. Макарони наразі — друга найпроблемніша позиція. Виробники повідомили мережі про підвищення ціни на цей продукт на 15% та вже спостерігається дефіцит постачання. Таким чином споживачі скоро можуть зіштовхнутися з нестачею макаронів.

Для розв’язання проблеми торговельні мережі мають у планах підключити Антимонопольний комітет та уряд.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf