USAID надає 270 млн грн на розвиток елеваторів в Україні

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) підтримає українські підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та переробки зернових та технічних культур.

В рамках програми передбачено 10-15 проектів співфінансування з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен, зазначається у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Проекти збільшать обсяги та тривалість зберігання зернових та технічних культур, що дозволить агровиробникам отримувати необхідні послуги вчасно та у потрібному обсязі. А також можливості з сушіння та переробки зерна забезпечать збереження якості продукції. Загалом це сприятиме стійкості бізнесу та покращенню продовольчої безпеки в Україні», - йдеться у повідомленні.

Програма USAID АГРО запрошує до участі українські компанії та підприємства, які надають послуги з переробки та зберігання агропродукції, мають елеваторні потужності, розробили або почали розробляти проектну документацію.

Очікувані результати в рамках одного проекту:

  • не менш ніж 70 мікро-, малих та середніх агровиробників

(ММСП) отримають послуги з переробки, сушіння та/або зберігання зерна;

  • не менше ніж на 20 тис. тонн на рік збільшиться надання послуг ММСП по зберіганню зерна та/або не менше ніж на 50 тис. тонн на рік послуг по сушінню зерна;
  • не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з переробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають агровиробники, які обробляють (орендують) землі площею менше 500 га.

Додатковими перевагами будуть:

  • збільшення елеваторних потужностей переробних підприємств;
  • орієнтація проекту на впровадження енергоефективних технологій;
  • якщо заявники відповідають критеріям малих та середніх підприємств (за критеріями — від 10 до 300 працівників, від $100 тис. до $15 млн річного обороту та річна сума активів).

Етапи та дедлайни:

  • до 19 січня 2024 року — зареєструватися для участі у попередньому онлайн-семінарі (електронна адреса: agro.subawards@chemonics.com);
  • 23 січня 2024 року з 11:00 до 13:00 програма USAID АГРО провед

е попередній онлайн-семінар;

  • не пізніше 18:00 30 січня 2024 року — подання запитань стосовно участі у цьому конкурсі на ел. адресу ilazarenko@chemonics.com;
  • не пізніше 18:00 14 лютого 2024 року — кінцевий термін подання заявок для розгляду у першому раунді (технічна пропозиція, бюджет та супровідні документи) на ел. скриньку agro.subawards@chemonics.com. Заявки будуть розглядатися по мірі надходження. Програма USAID АГРО продовжить приймати заявки до 18:00 03 липня 2024 року або до моменту вичерпання коштів.

Повне опис технічного завдання та механізму подання заявки можна знайти за посиланням.

Марія Семенчук

теги :

Схожі статті по темі:

asdf