Експертна думка

Зміни цін на зерновому ринку: думка експерта

Ціни на зерно впали, тому якщо ви плануєте укласти форвардний контракт, то зараз найбільш сприятливий час для цієї угоди. Про це повідомила начальник департаменту досліджень УкрАгроКонсалт Єлизавета Малишко.

Вона підкреслила, що в березні на зерновому ринку ціни змінювалися надзвичайно швидко. Спочатку ринок падав, адже всі очікували зниження попиту через коронавірус і карантинні обмеження. Згодом ціни зросли через чималий попит на продукцію: як на рівні домогосподарств, так і на рівні державному. А от на початку квітня ціни на зерно знову впали: паніка трохи минула.

Зміни цін на зерновому ринку: думка експерта Mizez

“Попередні фактори були короткостроковими, а зараз ринок усе більше буде приділятиме уваги перспективам нового врожаю. Ці перспективи не зовсім оптимістичні. У США площі під пшеницею на рекордно низькому рівні, в Європі стан посівів теж далекий від ідеального,” — зазначила Єлизавета Малишко.

За словами експерта, у Причорномор’ї стан посівів нормальний, але деякі проблеми можуть виникнути через посуху, особливо в Одеській області.

УкрАгроКонсалт прогнозує, що врожайність пшениці цього року складе 26,7 млн тонн, тоді як у 2019 році врожайність була на рівні 28,5 млн тонн.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf