Щоб отримати підтримку від держави аграрії мають зареєструватися

Державна підтримка для аграріїв можлива лише за умови їх реєстрації у Державному аграрному реєстрі. Він буде невдовзі створений і буде працювати як державна автоматизована інформаційна система, де будуть знаходитися дані про виробників сільськогосподарської продукції. Положення про даний реєстр знаходяться у проекті закону щодо державної підтримки сільськогосподарських виробників.

держпідтримка аграріїв

Деталі майбутніх змін

Мета вказаного вище законопроекту – вдосконалення системи функціонування державної підтримки, подолання адміністративних перепотів та уникнення витрат при оформленні допомоги. Це допоможе державі отримати прозоре адміністрування, спростить розподіл коштів для підтримки та ведення обліку отримувачів такої допомоги. Також органи місцевого самоврядування будуть отримувати необхідну їм статистичну інформацію.

В залежності від напрямку державної підтримки, скоротиться кількість необхідних документів, які необхідні для участі в програмі. Таким чином також можна розширити коло тих, хто може отримати допомогу. Наразі статус виробника сільськогосподарської продукції мають лише ті компанії, які мають мінімум 75 відсотків сільгосппродукції у власному виробництві. Такого зобов’язання не мають сімейні ферми – згідно із Податковим кодексом. Таким чином, вони не ведуть обліку продукції. Як результат – не отримують і допомоги. Впровадження змін до законодавства дозволить і їм розраховувати на підтримку держави.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf