Гаряче

Через карантин «Асканія Флора» знищить більшість троянд

Через карантинні обмеження та різке зменшення попиту на квіти компанія “Асканія Флора” була змушена вдатися до радикальних дій. Так, через карантин “Асканія Флора” знищить більшість троянд. Про це повідомив Віктор Федоренко, директор компанії.

знищити троянди

Радикальні заходи вперше за 20 років

Тепличний комплекс “Асканія Флора” знаходиться в Київській області, де і розміщені його потужності. Він входить до групи компаній “Асканія”, які успішно працюють вже понад 20 років. Але карантинні обмеження та зниження попиту на продукцію, на жаль, призвели до великих збитків.

Віктор Федоренко говорить:

«90% ринку збуту Асканії Флори — це саме українські споживачі. Зараз він зменшився до мінімуму, скоротилися й об’єми відвантажень троянд. Таку ситуацію бачимо вперше за двадцять років існування підприємства. Тому рішення знищити більшість квітів просто неминуче». 

Пов’язано це з тим, пояснює Віктор, що термін зберігання троянд дуже обмежений  — усього 7 днів.

Перспективи 

Віктор Федоренко говорить про те, що зараз для них головним завданням є збереження троянд як культури, оскільки в умовах економічної кризи підтримувати роботу тепличного господарства важко. І дорого. Вирощування троянд потребує багато ресурсів, велика кількість коштів йде на освітлення та опалення.

Комерційний директор зазначає, що в компанії “Асканія Флора” не знають, скільки часу вони зможуть протриматися у такому карантинному режимі. Якщо постійно знижувати температуру в теплиці та вимикати освітлення, усі квіти просто загинуть.

Віктор Федоренко каже, що, на превеликий жаль, не всі тепличні господарства зможуть відновити роботу після закінчення карантину. Саме тому бізнес вже зараз потребує підтримки з боку держави. 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів разом з Національним Банком вже розробляють програму підтримки для малого бізнесу.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf