Чим спровокований світовий «імбирний ажіотаж»

Пандемія коронавірусу вплинула на ціни багатьох харчових продуктів. Зокрема тих, які, як думають люди, вбережуть їх від захворювання. Це стосується й імбиру, на який відчутно зріс попит. Так, через коронавірус у світі спостерігається «імбирний ажіотаж».

імбир

Дефіцит і високі ціни

Імбир масово почали скуповувати після того, як пандемія набрала обертів. Як і лимон, цей корінь вважають «панацеєю від усіх бід». Люди впевнені в тому, що вживаючи імбир вони зможуть зміцнити імунітет і не захворіють на коронавірус. Через це попит на імбир настільки зріс, що його просто не вистачає на всіх.

До того ж що імбир сильно подорожчав у зв'язку з ажіотажем, а також проблемами з постачанням. Через закриття кордонів та необхідність додаткових перевірок вантажів поставки стали нестабільними. Тобто періодично на полицях магазинів імбир просто відсутній.

Позиція лікарів і ВООЗ

Майкл Райан, директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я вказав, що імбир і лимон здатні зміцнювати імунітет. Однак, боротися з коронавірусом за допомогою цих продуктів не вийде.

Японські лікарі кажуть, що імбир містить вітаміни, аскорбінову кислоту, природні антибіотики, які зменшують запалення і біль у горлі. Але вони також наголошують на тому,  що у боротьбі з коронавірусом імбир не допоможе.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf