Папороть — новий делікатес із городу | MIZEZ

Страусове перо (страусник) — єдиний вид папороті, яку можна вживати у їжу. Молоді пагони страусника входять до ресторанного меню як імуностимулюючий продукт.

делікатес

Страусник є новою маловідомою культурою. Переважно папороть використовують як декоративну рослину, наприклад, роблять букети. Молоді пагони страусника їстівні. У них міститься багато вітамінів А і С, антиоксидантів (більше, ніж у чорниці), омега-3 жирних кислот, калію, фосфору, заліза і магнію. Страусник незвичний на смак та підходять для приготування різних страв. Головне — правильного його збирати (до того, як лист розвернувся) та дотримуватися технології приготування для видалення кислоти. Збирати пагони потрібно навесні на ранній стадії росту, тільки тоді вони їстівні. З рослини вибирають не більше, ніж половину маленьких щільно згорнутих листків, ретельно миють, чистять та відварюють до м’якого стану.

З молодих пагонів страусника в ресторанах готують делікатесні страви. Отож цю культуру можна вирощувати не лише для себе, а й на продаж для додаткового прибутку.

Особливості вирощування

Папороть — невибаглива витривала багатолітня рослина, здатна витримувати несприятливі умови. Тому чудово підійде для власників затіненої (від сонця папороть отримає опіки) ділянки неродючого надмірно вологого ґрунту, де ніщо інше рости не може. Це ідеальне місце для вирощування страусника. Також потрібно подбати про те, щоби поруч не було слабших культур, які папороть буде позбавляти поживних речовин, адже це сильна культура, що швидко розростається в усі боки.

Для посадки найкраще замовити страусник у невеликого розплідника. Рослину розмножують ранньою весною розподілом кореневища, а доставляють у стані спокою, пакуючи в мох або стружку з дерева. Садити страусник можна в будь-яку пору року.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf