Папороть — східний делікатес, про який ми не знаємо

Папороть є звичною рослиною для більшості з нас. Ми бачили цю рослину в мішаних лісах, на галявинах або вирубках посеред лісу та навіть на згарищах. Папороть (або орляк звичайний) полюбляє тінисті місцини й погано росте у сонячних та посушливих регіонах. Але чи знали ви про те, що для мешканців азіатських країн паростки папороті є справжнім делікатесом, що здатен урізноманітнити навіть найбільш базовий раціон? Про це пише seeds.org.ua. Так-так, кулінарний скарб росте під самісінькими ногами!

Папороть — східний делікатес, про який ми не знаємо | MIZEZ

Страва для прихильників східної кухні

Особливо полюбляють папороть корейці, називаючи рослину “косарі” або корейська папороть. Вони стверджують, що на смак ця рослина нагадує щось середнє між мигдалем і спаржею. А якщо паростки папороті трохи підсмажити, вони чимось будуть нагадувати гриби.

Збирати молоді паростки папороті слід наприкінці травня й до другої половини червня. Зауважте, що придатні в їжу лише маленькі гакоподібні пагони до 35 см заввишки. Велике листя їсти не можна, воно здатне викликати отруєння, бо містить дубильну кислоту. Після збирання пагони слід вжити в їжу або переробити протягом 12 годин. Пагони папороті можна засушити, перемолоти, а після використовувати отриманий порошок як основу для екзотичних соусів. 

Рослину можна вживати і як гарнір. Для цього її слід відварити протягом 5 хвилин, двічі змінивши воду, а потім обсмажити. Саме такому рецепту надають перевагу жителі азіатських країн. 

Чудова можливість для агроекспериментів

Сучасні споживачі полюбляють куштувати екзотичні страви або нішеві продукти.  До того ж, останными роками дуже популярною серед українців стала східна кухня. То чому деяким дрібним фермерам не поекспериментувати й не виростити цю рослину задля делікатесних екзотичних пагонів?

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf