Лимонний огірок: як виростити екзотичну культуру

Ви втомилися вирощувати “звичайні” культури? Артишок або спаржа для вас уже є звичною частиною раціону? Хочете спробувати виростити дещо незвичне, “для душі”? 

У нас є для вас цікава ідея — спробуйте посіяти лимонний огірок!

Лимонний огірок: як виростити екзотичну культуру | MIZEZ

Що це за рослина така? 

Круглий огірок, схожий за формою та кольором на лимон, був виведений англійськими селекціонерами. Він має чудовий солодкуватий смак і приємну за текстурою хрустку м’якоть. На відміну від звичайних огірків, він ніколи (зовсім ніколи!) не гірчить, а плоди можна збирати протягом усього сезону. 

Шкірку лимонного огірка можна вживати в їжу, адже вона тонка і ніжна. У плодах містяться природні фенольні сполуки (флаваноїди), що мають протизапальну дію та покращують стан судин.

Лимонний огірок росте у вигляді куща, який досягає 5 метрів у висоту (справжнісіньке дерево!). Якщо вам незручна така форма вирощування, огірок можна ростити й горизонтально. Досвідчені аграрії радять видаляти всі зав’язі з перших пазух. 

Лимонний огірок росте дуже інтенсивно, тому не можна допускати скупчення великої кількості рослин (все як у звичайних огірків). Вони мають знаходитися на відстані одного метра.

Плоди лимонного огірка можна отримати десь через два місяці після появи перших сходів. Зазвичай плоди невеличкі (від 6 до 9 см у діаметрі), але деякі фермери отримують огірки й до 18 см у діаметрі! Лише один кущ за сезон приносить до 10 кг хрустких плодів. Краще збирати їх за допомогою секатора.

Вирощуючи лимонний огірок, слідкуйте за тим, щоб полив був вчасним, а підживлення — регулярними. Тоді рослина буде щедро плодоносити аж до настання заморозків. 

Виростити екзотичну культуру, як-от лимонний огірок, зовсім нескладно. Це урізноманітнить ваш раціон, а в подальшому, можливо, перетвориться на невеличке аграрне хобі!

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf