Рентабельність вирощування лікарських рослин складає 50%

Експерти вказали на те, що рентабельність вирощування лікарських рослин у перші 4 роки складає 46%. При цьому, на початку створення такого бізнесу слід бути готовим до значних фінансових вкладень.

вирощування лікарських рослин Mizez

Перспективи власної справи

Для того, щоб мати потрібну для бізнесу техніку знадобиться приблизно 2,5 млн гривень, а ще 4 млн потрібно мати для поточних витрат на виробництво. При цьому, чистий прибуток складатиме приблизно 2,9 млн гривень – за умови, якщо виручка від продажу сировини буде дорівнювати 9,2 млн. Так, експерти говорять, що придбана техніка окупається вже за перші 4 роки, а далі необхідними будуть лише поточні витрати. А ось прибуток буде зростати – звісно, при грамотному веденні господарства.

Важливим є і видовий склад рослин. Новачкам у даній сфері радять почати вирощування лікарських рослин на площі до 2-3 гектарів. Оптимальний варіант знаходиться в межах від 1 до 5 га.

Ринок збуту є достатнім, адже аптечні мережі потребують сировини для виготовлення лікарських засобів. Близько 40% із тих, що можна знайти у вітчизняних аптеках, зроблені саме із українських трав.

Вам буде цікаво: ВИРОЩУВАННЯ ГОРІХІВ ДАЄ ВИСОКИЙ ПРИБУТОК

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf