Найбільший український органічний малинник знаходиться на Полтавщині

Село Орданівка, яке знаходиться в Полтавській області, стало відоме тим, що тут діє найбільший органічний малинник в Україні. Площа насаджень складає 13 гектарів. У малинника є сертифікат «Органік Стандарт». А це робить місцеву продукцію доступною для експорту у Європу, адже сертифікат діє і там.

Органічна українська малина Mizez

Органічна українська малина

Ще один органічний малинних знаходиться в селі Лютенька – тут площа насаджень займає більше 11 га. Вирощують тут англійський сорт Джоан Джей, який вважається високоврожайним. Тут використовують систему крапельного поливу, що допомагає уникнути шкоди від посухи, нестачі опадів. Місцеву продукцію планують постачати не лише на місцеві ринки, а й за кордон.

Малинник в Лютенькі має налагодив зв’язки із місцевими підприємцями, які купують малину для власного виробництва – виготовлення десертів, напівфабрикатів. Органічне ягідництво дає місцевим жителям робочі місця – як сезонні, так і постійні. Оплата дозволяє не виїжджати на заробітки за кордон, а працювати на рідній землі. Окрім цього, виробництво екологічно чистої продукції у майбутньому зробить Полтавщину центром органічного землеробства, принесе інвестиції та надходження до місцевого бюджету.

Вам буде цікаво: ВИРОЩУВАННЯ ГОРІХІВ ДАЄ ВИСОКИЙ ПРИБУТОК

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf