Вирощування баклажанів у теплиці

До літа ще далеко, але якщо вам хочеться побалувати своїх рідних домашніми стравами з баклажанів, то цей матеріал саме для вас. Ми докладно розповімо вам, як правильно вирощувати баклажани у теплиці.

як правильно вирощувати баклажани у теплиці

Не забувайте про полив

Баклажан є вологолюбивою культурою. Однак і надлишок води він не любить. Слідкуйте за тим, щоб ґрунт у теплиці завжди був вологим (найкраща вологість — близько 80%). Для цього рослини слід поливати кілька разів на тиждень, а коли стане зовсім тепло — через день. Адже у посушливих умовах рослина уповільнити ріст і цвітіння. Зважайте на те, що температура води не повинна бути низькою, оптимальна — 20-25°С. Уникайте потрапляння води на листя рослини. Інколи слід провітрювати теплицю, відкриваючи її з однієї сторони (щоб не було протягів).

Підтримуйте температурний режим

Оптимальна денна температура для вирощування баклажанів становить 24-28°C, а нічна — не ниже 12-15°C. Рослина любить тепло й різкі коливання або зниження температур погано впливають на її розвиток та формування зав’язі.

Слідкуйте за станом ґрунту

Після поливу на ґрунті може утворюватися кірка, що загрожує рослині нестачею кисню. Розпушуйте ґрунт (найкраще це робити після кожного поливу) на глибину до 4-5 см. 

Підживлюйте рослини 

Перше підживлення комплексним добривом слід робити через два тижні після висадки у ґрунт. А коли на рослинах з’являться бутони, скористайтеся фосфорними та калійними добривами.  

Тепер ви знаєте, як правильно вирощувати баклажани у теплиці, й ваш урожай, без сумнівів, буде високим!

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf