Головні перешкоди для українських садівників

Обмежувальні заходи, введені через пандемію коронавіруса, створили низку проблем для всіх гравців ринку. Однак українські садівники мають перешкоди, спричинені сталими проблемами галузі. Про деякі з них розповів Олександр Матвієць, голова асоціації «Укрсадпром».

українські садівники мають перешкоди

Зараз садівники мають достатньо продукції. Наприклад, виробники яблук можуть повністю забезпечити ринок якісними плодами до кінця сезона, стримуючи при цьому ціни.

Основні проблеми загострилися

У зв’язку з карантином реалізовувати продукцію через ринки стало майже неможливо. Чи не єдиний канал збуту тепер — торговельні мережі. Однак одна з найбільших проблем садівників лишилася — затримки у розрахунках із закладами торгівлі. А нині кошти за реалізовану продукцію від ритейлу для виробників плодів — єдине джерело надходжень. Від їхньої стабільності залежить існування садівничої галузі.

Також українські садівники мають перешкоду з потраплянням до системи держзакупівель, наприклад до РroZorro. Зокрема це є великою проблемою для виробників фруктів. Держзакупівлі через РroZorro здійснюються, однак це відбувається через посередників. Виробники не можуть брати участь, тому що так прописані умови в системі.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf