Кількість посівів гібридної кукурудзи в Україні зросте

Експерти прогнозують зростання площ під гібриди кукурудзи української селекції. Пов’язане це з тим, що зміни клімату призводять до погіршення умов вирощування культури – а це вимагає певних дій для збереження врожаю.

Кількість посівів гібридної кукурудзи в Україні зросте

Перспективи гібридних сортів

Аграрії стикнулися з низкою проблем, які стосуються вирощування пізніх сортів там, де запаси вологи у грунті є критичними. А це – південні та частково лісостепові регіони, де зараз урожаю практично немає. Ситуація вимагає змін у підході до вирощування культури, щоб уникнути зменшення площ.

Вчені НААН зазначають, що вирішити проблему можливо, якщо дотримуватися сівозміни, а також зробити ставку на гібриди кукурудзи вітчизняної селекції. Потрібно підбирати ті, що можуть давати урожай у певних ґрунтово-кліматичних умовах. У самій НААН вирощують 97 гібридів цієї культури, які мають різну спілість – і стан таких посівів оцінюється як гарний. Рослини мають живі листки та повністю сформовані качани. Ніякого стресу через нестачу вологи. Експерти оцінюють майбутній урожай у 120-140 тонн. При цьому, у багатьох українських регіонах фермери майже повністю втратили власні посіви.

Кількість посівів гібридної кукурудзи в Україні зросте

Зараз приблизно 1,5 млн гектарів засіяно кукурудзою української селекції. У 2021 році прогнозується зростання площ посівів таких гібридів, адже саме вони добре адаптовані до кліматичних змін та катаклізмів.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf