Аграрії можуть втратити до 30 відсотків кукурудзи через посуху

Через несприятливі погодні умови стан посівів кукурудзи у більшості регіонів країни експерти оцінюють як близький до критичного. Місцями ситуацію можна назвати й критичною. Через це спеціалісти прогнозують, що аграрії ризикують втратити близько 30 відсотків посівів.  

кукуруза

Актуальна ситуація

За даними Інституту зернових культур кількість продуктивної вологи в ґрунті оцінюється як недостатній – це близько 24-42 мм. В південній частині Дніпропетровщини даний показник становить всього 15-16 мм. Все це призводить до водного голодування рослин. Зерно повноцінно не наливається, тобто, урожай має погану якість.

врожай кукурудзи в україні

Несприятливі умови цього року не сприяють формуванню урожаю та заважають закінченню вегетації. Експерти оцінюють таку посуху як стихійне лихо. В ґрунті недостатні запаси вологи були ще навесні – тоді показник становив від 108 до 142 мм. Згодом спостерігалась висока температура повітря та нестача опадів в період генеративного розвитку кукурудзи. Ще одним негативним фактором, який спричинив зменшення врожаю, стало загущення посівів та незадовільний фітосанітарний стан.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf