Обираємо післясходовий гербіцид для кукурудзи

Внаслідок довготривалих дощів та підвищення температури повітря, на полях українських аграріїв почали активно з'являтися бур'яни, засмічувачі та шкідники. Особливу загрозу вони становлять для рослин кукурудзи, адже ця культура є недостатньо конкурентоспроможною щодо сегетальної рослинності до 10 листка.

При неефективному та несвоєчасному внесенні препаратів аграрії ризикують втратити від 20% до 70% врожаю, попереджають експерти «UKRAVIT».

Обираємо післясходовий гербіцид для кукурудзи | MIZEZ

Шкідники можуть негативно вплинути на врожай

«Гідротермічні умови весняно-літнього періоду поточного сезону сприяли появі сходів та швидкому росту у посівах сільськогосподарських культур однорічних та багаторічних злакових і дводольних бур’янів»

— повідомив керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. 

Уже зараз агрономи департаменту компанії в різних регіонах України повідомляють про появу в посівах кукурудзи таких шкодочинних видів, як мишій (види), пирій повзучий, просо куряче, лобода біла, щириця, амброзія, гірчак, падалиця соняшника. Тому, щоб забезпечити кукурудзі безконкурентний простір для росту та розвитку і вберегтися від потенційних втрат майбутнього врожаю, необхідно в поточному сезоні застосувати післясходові гербіциди. 

Щодо вибору препарату фахівець зазначає:

«Тут я б радив віддати перевагу системному гербіциду Міладар Дуо: завдяки поєднанню двох діючих речовин із різних хімічних груп він високоефективно знищує максимально широкий спектр бур’янів у посівах кукурудзи і водночас не проявляє фітотоксичності до культурної рослини».

Нікосульфурон, що входить до складу препарату, припиняє поділ клітин шляхом блокування процесів, які відповідають за біосинтез основних амінокислот. А мезотріон блокує дію рослинних ферментів, які беруть участь у синтезі каротиноїдів. Бур’яни припиняють фотосинтез, втрачають зелений колір і гинуть.

Міладар Дуо надійно знищує широкий спектр однорічних дводольних і злакових видів бур’янів, зокрема і стійких до гербіцидів групи 2,4-Д, сульфонілсечовин, триазинів та інші. Крім того, він підходить для контролю злісного бур’яна — ваточника сирійського. 

За рахунок мезотріону має здатність проявляти пролонговану ґрунтову активність і стримувати наступні хвилі сходів дводольних бур’янів.

Великою перевагою препарату є широке «технологічне вікно» його застосування — від 3 до 8 (10) листків кукурудзи, що дозволяє ефективно знищувати бур’яни навіть на пізніх фазах росту культури. Рекомендована норма витрати — 1,25-1,5 л/га. Максимальні норми використовують за високого ступеня забур’яненості посівів, наявності багаторічних видів та у випадку перерослих дводольних бур’янів. Фахівці компанії радять застосовувати його із ПАР Тандем (0,15%).

За матеріалами «UKRAVIT»

Партнерський матеріал

Схожі статті по темі:

asdf