Експертна думка

Контролюємо хвороби зернових колосових культур

Довгоочікувані опади у вигляді дощів, які пройшли по всій території України, принесли не лише необхідну культурам вологу. Вони створили сприятливі умови для розвитку та поширення хвороб озимих зернових культур. 

Щоб захистити культурні рослини від потенційної загрози, експерти «UKRAVIT» нагадують про необхідність фунгіцидних обробок посівів: проведені своєчасно та з використанням високоефективних препаратів, вони допоможуть запобігти втратам через хвороби до 20% вашого майбутнього врожаю.

Контролюємо хвороби зернових колосових культур

Озимі потерпають від хвороб

Керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець зазначає:

«Щорічно озимі зернові потерпають від численних хвороб — борошнистої роси, септоріозу, прикореневих гнилей, фузаріозу, іржі, плямистостей та інших». 

Фахівець каже, що сьогодні сукупність температури повітря та вологості, яка встановилася після останніх дощів, будуть сприятливими для поширення збудників хвороб у посівах. Щоб цього уникнути, необхідно ретельно проводити моніторинг стану посівів і за найперших ознак прояву хвороб (а краще навіть профілактично) застосовувати високоефективні фунгіциди. 

«Навіть якщо симптоми ще не встигли проявитися, я б радив усе одно провести фунгіцидну обробку у фазі прапорцевого листка-колосіння: таким чином, ви зможете попередити ураження озимих та ярих зернових і зберегти свій майбутній врожай».

Що робити?

Як для лікувальних, так і для профілактичних цілей Олександр рекомендує обрати високоефективний системний фунгіцид Аякс (тіофанат-метил, 310 г/л + епоксиконазол, 120 г/л + тебуконазол, 70 г/л). Препарат володіє лікувальною, захисною та викорінюючою дією. Шляхом поєднання різних високоефективних діючих речовин він забезпечує розширений спектр контрольованих хвороб у посівах зернових колосових культур, а також буряка цукрового та сої. Крім того, завдяки своєму складу він також попереджує ризик появи резистентності у патогенів.

Оптимальний період застосування Аякс на зернових колосових культурах профілактично або ж за перших проявів симптомів хвороб. Це гарантує максимальний захист без суттєвої шкоди для культурних рослин. Препарат забезпечує швидку дію на збудників хвороб і одночасно — тривалий захист культури та її нових приростів. При цьому він проявляє добру сумісність з іншими засобами захисту рослин і мікродобривами та є економічно вигідним рішенням для захисту ваших посівів від найширшого спектра небезпечних хвороб.

За матеріалами «UKRAVIT»

Схожі статті по темі:

asdf