Посівна на Закарпатті йде повним ходом

Незважаючи на заморозки, озимі культури на Закарпатті почуваються добре. Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо.

Посівна на Закарпатті

Весняно-польові роботи на Закарпатті проходять без перешкод. Нещодавно були проведені планові обстеження посівів озимих зернових культур. Агрофахівці виявили, що у доброму й задовільному стані знаходяться 96,6% посівних площ (25,6 тис га), а слабкі та зріджені посіви складають 3,4% (0,9 тис га).

Посів і підживлення розпочато

Юрій Лесьо повідомляє, що в області розпочали сіяти ранні зернові культури. Понад 50 га (37,8% від усієї запланованої площі) вже засіяно такими культурами:

  • яра пшениця — 16 га;
  • ярий ячмінь — 24,8 га;
  • овес — 9,2 га.

Значному покращенню стану посівів сприяло проведення підживлення по всій посівній площі. Озимі зернові культури також почали оброблятися гербіцидами.

У третій декаді березня через вплив низьких температур вегетація сільськогосподарських рослин тривала лише у низинно-передгірних районах Закарпаття. Для більшості культурних рослин заморозки критичними не були, але вони зашкодили абрикосам і персикам, що якраз цвіли. Залишається сподіватися на те, що холод знищив не весь врожай кісточкових.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf