Як проходить посівна на Сумщині?

Посівна, незважаючи на труднощі з карантином і нетиповою погодою, рухається активними темпами по всій Україні. Не відстають від своїх колег з інших областей і аграрії Сумщини. Давайте поцікавимося, як весняний плановий посів проходить на їхніх полях.

Як проходить посівна на Сумщині? Mizez

Більша частина плану виконана

Агропідприємці Сумської області засіяли вже 2/3 від усієї площі, яка була відведена для вирощування зернових і зернобобових культур. Засіяна площа складає близько 43,4 тис. га.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександра Маслака, у цьому році на Сумщині планують посіяти 65,2 тис. га ярих культур. Це на 8,1 тис. га менше, ніж у минулому році. Найбільший відсоток посівних площ відведений під ячмінь (43 тис. га), другим йде овес (11,2 тис. га), горох (4,4 тис. га) і, насамкінець, пшениця (3,4 тис. га).

Олександр Маслак зазначає, що загалом для проведення всіх весняних польових робіт потрібно близько 6,1 млрд грн, що на цілих 22% перевищує минулорічні показники. Тому аграрії Сумщини планують залучити ще 456 млн грн товарних кредитів і 384 млн грн банківських кредитів. Це покриє нестачу 840 млн грн, що необхідні для успішного проведення посівної кампанії у 2020 році.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf