Прогноз: в Україну прийдуть дощі

Кінець березня не порадував аграріїв рясними дощами, а квітень й узагалі розпочався із посушливої погоди. Але зовсім скоро, як свідчать синоптики, посуха в Україні зміниться довгоочікуватими дощами.

Метеорологи зазначають, що вже на цьому тижні по всій території країни прогнозується дощова погода. У п’ятницю, 10 квітня, до Україні наступить невелике похолодання, яке триватиме 5-6 днів. Його відчують переважно жителі північних і західних областей. А з 16 квітня в усіх областях країни знову запанує весняне тепло. 

Прогноз: в Україну прийдуть дощі Mizez

Яка погода була в березні

Нагадуємо, що останні опади на території країни пройшли ще у третій декаді березня, і вони були досить незначними (від 1 до 20 мм). Тому через високі температури повітря вдень, сильний поривчастий вітер та низьку вологість повітря волога у верхньому шарі ґрунту дуже швидко випарувалася. Запаси вологи інтенсивно зменшувалися й унаслідок росту озимих культур. Вплив всіх цих факторів призвів до нинішньої посухи.

Незважаючи на малу кількість вологи у ґрунті, посіви озимих у задовільному стані. Єдине, що може викликати побоювання аграріїв, — те, що у рослин внаслідок низьких температур повітря та ґрунту вночі могла погано розвинутися коренева система й уповільнитися ростові процеси. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf