Повені можуть спричинити повну втрату врожаю на Львівщині

Аграрії Львівщини можуть втратити урожай бульби та овочів через повінь – думка Ярослава Кардаша, голови Асоціації фермерів та приватних землевласників регіону. Зливи наробили великого лиха в регіоні, знищивши посіви та насадження. До того ж, дощі не припиняються.

Повені можуть спричинити повну втрату врожаю на Львівщині | MIZEZ

Невтішні прогнози

Ярослав Кардаш говорить, що наразі точно оцінити втрати врожаю досить важко, адже зливи не припиняються. І профілактикою подальших негараздів зайнятися неможливо через те, що трактори просто тонуть.

Наразі поля із картоплею повністю затоплені, буквально знаходяться під водою. Тому сподіватися на урожай вже не потрібно, адже бульба просто почне гнити. Виростити новий урожай в таких умовах просто неможливо.

Львівщина спеціалізується на вирощуванні картоплі та овочевих культур. І наразі фермери не можуть чітко сказати, що їх очікує восени, чи вдасться врятувати хоч частину врожаю. Тим більше, що підтримки від держави ніхто не очікує – та її й немає.

Наразі зливи, які були в червні, призвели до знищення не тільки приватних домогосподарств, а й фермерських угідь. Урожай втратила більшість сімей – і невідомо, на що тепер очікувати восени.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf