Синоптики озвучили прогноз на травень

Аграріям розповіли, яким буде останній місяць весни та коли очікувати дощі й похолодання. Синоптики зазначають, що в цьому році температурний режим буде вищим за норму.

Синоптики озвучили прогноз на травень | MIZEZ

Прогноз погоди: температура та можливі опади

Прогнозується, що середня місячна температура буде коливатися в межах +15-18°. У горах цей показник становитиме +11-13°. Український гідрометцентр зазначає, що це на 1-1,5° вище середніх багаторічних показників у травні. Тут також наголошують на тому, що середні температурні показники у світі стрімко зростають, зокрема й в Україні. Кліматичні зміни на планеті мають високий темп.

Є і гарна новина для аграрного сектору прогноз опадів у травні. Їх місячна кількість очікується на рівні 37-44 мм. У горах цей показник вищий 95-120 мм.

Перша половина травня для північних та більшості центральних областей відзначиться заморозками на поверхні ґрунту. Літній характер погоди варто очікувати після 15 травня.

Позитивний прогноз для аграріїв

Наразі стан ґрунтів в Україні на більшості території характеризується слабким зволоженням та сухістю. Аграрії занепокоєні станом своїх посівів та майбутнім урожаєм. Тому прогноз на майбутні опади є для українських землевласників гарною звісткою.

Нормалізація ситуації з опадами почала відбуватися вже наприкінці квітня. І це добре, адже земля отримає хоча б якусь вологу після малосніжної зими та сухої весни. Раніше синоптики вже повідомляли про те, що нинішня весна не тільки в Україні, а й у Західній Європі є найбільш посушливою за останні 40 років.

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf