Польські фермери хапаються за голову: у травні випав сніг

Польський фермер показав плачевні наслідки снігопаду у травні. Внаслідок такої аномалії були знищені поля ріпаку. Вражаючі кадри фермер опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook.

Європу засипало снігом

У ніч на 12 травня у Польщі стався сильний снігопад, який вкрив поля щільним шаром. Після цього температура впала до –3° і нанесла нищівний удар по посівам. Сніг також випав у Литві та Латвії. Торкнулось лихо і Росії — там негода вирувала у Псковській області. Висота снігового покриву подекуди сягала 10 см. Фермери у відчаї, адже такого погодного явища у травні не очікував ніхто.

Найближчим часом таку ж погоду прогнозують і в Україні — про це говорить синоптик Наталка Діденко. Каже, що ховати теплі речі до шафи ще рано.

Весняні заморозки

Погодні аномалії спостерігалися в Україні і раніше. Так, 14 квітня погода різко погіршилася — був штормовий вітер, мокрий сніг, заморозки. Особливо сильно засипало Карпати. Фото засніжених гір та популярних місць відпочинку публікувало в соціальних мережах багато місцевих жителів. На горі Піп Іван зафіксували мінусову температуру.

У деяких областях очевидці фіксували шар снігу на деревах, що вже почали цвісти. Як результат, багато плодових дерев постраждало, що в майбутньому призведе до втрати врожаю.

Такі аномалії погоди разом із малосніжною зимою і ранньою весною спричинили часткову втрату врожаю. Нещодавні нічні заморозки зашкодили овочам, що вже проросли. Під загрозою опинився майбутній урожай картоплі. Заморозки в повітрі негативно вплинули й на плодові культури, а у Житомирській області зафіксовані замерзання плодових дерев. 

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf