Раніше Держрезерв не перевіряли, бо не було підстав

Михайло Апостол, радник міністра внутрішніх справ України, заявив, що раніше поліція не мала підстав для перевірок наявності зерна в Держрезерві. Радник повідомив, що перевірки, які проводилися перед аудитом, вказували на нормальний стан справ у системі.

Як розповів Апостол, на підприємствах Держрезерву нині стартувала державна аудиторська перевірка. Поки що раднику не відомо, як вона буде здійснюватися, адже до сьогодні внутрішні та державні перевірки свідчили про те, що в системі все гаразд. Він закликав не звинувачувати поліцію в невиконанні обов’язків із контролю ситуації, адже їхні дії повинні бути обґрунтованими. Документи — основа і причина відкриття певних справ. Про розслідування не могло бути мови, адже згідно з результатами звітів аудиторських перевірок державного підприємства підстав для втручання поліції не було, як наголосив Михайло Апостол.

Раніше Держрезерв не перевіряли, бо не було підстав | MIZEZ

Подальші дії уряду

Радник міністра внутрішніх справ оголосив про намір зустрітися зі слідчим і не зупинятися на цьому.

«Із дозволу слідчого та в міру своїх повноважень я буду оприлюднювати для суспільства важливу інформацію щодо ситуації в Держрезерві й не тільки там», — зауважив Апостол.

Радник міністра внутрішніх справ зазначив, що існує низка кричущих фактів у справі розкрадання зерна. Однак для перевірки кожної цифри, здійснення замірів потрібен час. На сьогодні аудит провели лише в 5 областях, і вже отримано такі результати.

«Цифри просто жахають. Але це сталося не сьогодні й не вчора. Це тривало роками», — наголосив Апостол.

Як повідомлялося раніше, перевірка зерна в Держрезерві показала нестачу 150 тис. тонн, які повинні там зберігатися на випадок надзвичайної ситуації. Причому документи свідчать про наявність товару на складах. Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf