Державна служба аудиту розпочала перевірку запасів продукції за попередні періоди

На офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з'явилася інформація щодо початку проведення перевірки роботи Держрезерву за минулі роки. Представники відповідних служб вже виїхали в регіони для перевірки запасів різної продукції.

Державна служба аудиту розпочала перевірку запасів продукції за попередні періоди | MIZEZ

Реформування Держрезерву

Інформацію про запланований аудит підтвердив і міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в прямому ефірі на каналі «112 Україна». Він зазначив, що у зв'язку з розкраданням 2700 вагонів зерна, було ухвалено рішення реформувати Держрезерв та чітко визначити засади його майбутньої діяльності.

“Держрезерв вже давно не виконує функції, які б мав виконувати. Тому Державна служба аудиту зараз проводить перевірки за попередні періоди. Нам важливо побачити реальну ситуацію”. 

За словами міністра, у Держрезерві відбудуться і кадрові зміни. Зокрема, зараз відкриті вакансії на керівні посади.

Причини

Нагадаємо, нещодавно з'явилася інформація про розкрадання державних запасів зерна на 800 млн грн. Слідчі Національної поліції України вже відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191.

Ігор Петрашко заспокоїв громадян та запевнив, що продовольчій безпеці України нічого не загрожує. 

“Загроз ніяких немає. Попри невеликий врожай ми зможемо забезпечити продовольчу безпеку та цінову стабільність і в цьому, і в наступному році”.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf