“В Україні проведуть сільськогосподарський перепис”, — Ігор Вернер

В Україні планується проведення сільськогосподарського перепису. Про це повідомив голова Державної служби статистики Ігор Вернер. Така практика успішно проводиться у понад 120 країнах світу під егідою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

В Україні переписи сільськогосподарських домогосподарств не проводилися ще жодного разу. 

“У 2001 році у нас був Всеукраїнський перепис, у ході якого ми встановили точну кількість населення і його характеристики. На жаль, в сільському господарстві ми не мамо такої інформації”, — підкреслив голова Державної служби статистики. 

Новий сільськогосподарський перепис буде проводитися для того, щоби приймати правильні управлінські рішення, розумно вкладати кошти у певні галузі діяльності та щоби дізнатися, які дотації потрібні українським аграріям найбільше.

“Нам потрібно знати, яких тварин тримають люди, які культури вирощують. Як пізнати увесь цей потенціал в сільському господарстві? Цей перепис робиться для… побудови грамотної державної політики в певних областях”, — наголосив Ігор Вернер.

“В Україні проведуть сільськогосподарський перепис”, — Ігор Вернер

Джерело фото: "Урядовий кур'єр"

Спроба провести перепис у 2007 році

У 2007 році вже була спроба провести подібний перепис домогосподарств, що займаються сільськогосподарською діяльністю. Тоді Верховна Рада України розглянула в першому читанні проект закону “Про сільськогосподарський перепис”. Він так і не був утілений у життя внаслідок завершення роботи ВРУ п’ятого скликання. 

Тодішній перепис проводили з метою отримання інформації про різноманітні характеристики агросфери України. Проводити перепис могли:

  • самі респонденти (підготовлені представники спільноти виробників агропродукції);
  • тимчасові працівники, залучені до проведення перепису;
  • представники місцевих органів виконавчої влади;
  • органи місцевого самоврядування. 

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf