Ґрунтова полуниця стрімко дешевшає

У південних областях України різко збільшилися обсяги пропозиції полуниці. Про це повідомляє аналітичний портал east-fruit.com. Таке суттєве збільшення пропозиції сприяло зниженню гуртових цін на цю солодку ягоду. 

Продаж ґрунтової полуниці (суниці садової) різко збільшився внаслідок покращення погодних умов. Нарешті встановилася тепла і сонячна погода, що сприяє швидкому дозріванню ягід. Зараз вони кращої якості, ніж іще тиждень тому.

Які гуртові ціни на полуницю зараз є актуальними?

Ціни на полуницю на гуртових ринках знизилися порівняно з травневими. Ще кілька днів тому ягоду продавали за 65-75 грн за кг, а тепер ціна впала до 40-55 грн за кг солодкої ягоди. Більше того кількість продавців полуниці дедалі більшає, тому покупці можуть легко сторгуватися на ще нижчу ціну. 

За високою ціною зараз можна продати лише ягоди ідеальної якості у дорогій упаковці (та й то не дорожче 55 грн за кг). Як не дивно, серед українців така преміальна полуниця користується неабияким попитом. Найчастіше аграрії південних областей України пропонують покупцям ранню полуницю італійського сорту Клері.

Експерти прогнозують, що приблизно через 3 дні розпочнеться масовий збір урожаю полуниці на Півдні України. Тому можна розраховувати на ще більше зниження гуртових цін на цю ягоду. Після падіння вартості полуниці до 30 (або навіть 25 грн за кг) нею почнуть цікавитися виробники заморожених ягід. 

Яка ситуація в інших регіонах України?

Незважаючи на підвищення пропозиції на Півдні, у західній частині країні відчувається певна нестача полуниці. Хоча ціни на цю ягоду все одно поступово знижуються. Нагадаємо, що саме у західних областях полуниця найбільше постраждала від заморозків, особливо ранні сорти. Зараз у Львові можна придбати якісну полуницю за 65-70 грн за кг. Однак після поставок полуниці з південних регіонів країни ціни теж впадуть.

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf